Medewerkers achter laptop

Ilona Pikal: ‘Ik vond het heel spannend toen OnderwijsMedia werd overgenomen’

6 augustus 2021

Wie ben je?
Mijn naam is Ilona Pikal, ik ben 41 jaar en woon in Lelystad. Ik werk sinds oktober 2005 bij OnderwijsMedia. Dat is al 16 jaar! Ontzettend lang geleden. Ik ben daar dus begonnen op mijn 25e. Toen heette de organisatie nog Recent. Dit is mijn eerste echte ‘grote-mensen’ baan. Daarvoor had ik eigenlijk alleen maar bijbaantjes gehad, in de horeca bijvoorbeeld.

Wat is jouw functie binnen de organisatie?

Ik ben werkzaam op de Traffic-afdeling bij OnderwijsMedia. Ik doe de afhandelingen voor de accountmanagers. Zij geven de reserveringen door aan de Traffic afdeling en wij handelen het af, staan in contact met de opdrachtgevers en mediapartners en zorgen dat het materiaal op tijd  binnen is. Ook hebben we contact met drukkerijen van de mediapartners. Tenslotte voeren we ook de controles uit.

Hoe ben je bij OnderwijsMedia terecht gekomen?
Mijn beste vriendin, nu nog steeds mijn beste vriendin, was er toentertijd traffic manager. Toen het steeds drukker werd, besloten zij dat ze iemand extra erbij nodig hadden. Toen heeft zij mij aangedragen. Zo ben ik er eigenlijk ingerold. We hebben ongeveer vijf jaar samengewerkt en de taken verdeeld. We hebben elkaar nog een keer afgewisseld met zwangerschapsverlof. Ik eerst, daarna zij. Heel leuk.

Na vijf jaar is zij ermee gestopt en heb ik het stokje helemaal overgenomen. En nu zijn we alweer tien jaar verder! Zo ben ik dus eigenlijk begonnen.

Jij bent begonnen bij Recent, dat is overgenomen door OnderwijsMedia, hoe heb je dit ervaren?
Ik vond het wel heel spannend in eerste instantie. Ik ben natuurlijk gewend om 15 jaar alleen of samen met Ray te zitten en nu kwam er een heel team bij. Dat was wel heel even schakelen. Een paar van het nieuwe team hebben ook nog even in Amsterdam gewerkt, zo konden we langzaam wennen en toen zijn we verhuisd van Amsterdam naar Utrecht. Dat was ook spannend: waar kom je terecht? Een nieuwe plek! Maar zo zijn we langzaam allemaal goed naar elkaar toegegroeid.

Jij werkt voornamelijk samen met Kees toch?

Ja, klopt. Dat gaat heel goed. Hiervoor heb ik eerst een half jaar met Stan samengewerkt, dat vond ik ook echt superleuk

Hoe is jouw passie voor het onderwijs tot stand gekomen?
Met de jaren heb ik wel echt een passie voor het onderwijs ontwikkeld. Toen ik begon met werken had ik dat nog niet zo. Ik ben wel ook echt met het onderwijs meegegroeid. Omdat wij met veel verschillende onderwijsbladen werken, en ik ook moeder ben, heb ik heel veel bladen ook ingekeken en gelezen. Ik vind het echt een hele belangrijke sector.

Waar word je blij van?
Als de opdrachtgever en mediapartner blij zijn. Ik schakel heel veel tussen de opdrachtgever en de mediapartner. Dus ik ben blij als de deadlines gehaald zijn en het proces helemaal goed is verlopen.

Is het vaak snel schakelen op de traffic afdeling?

Ja, er kan ineens een campagne binnenkomen en omdat wij werken met deadlines moeten we heel snel schakelen en alles meteen regelen. Je moet dus wel snel kunnen schakelen.

Wat is jouw grootste uitdaging?
Dat is ook wel een van de grootste uitdagingen, dat je elke keer alle deadlines haalt van alle mediapartners. Een medium moet gesloten worden en alles moet op tijd binnen zijn.

Wat hoop je dat er nog in de toekomst binnen OnderwijsMedia gaat gebeuren?
Elke maandagochtend beginnen we de werkweek met een meeting. Daarin vertelt iedereen wat hij/zij gedaan heeft en gaat doen. Dan hoor ik dus ook altijd waar iedereen mee bezig is, en dat zijn mooie plannen!
Ik hoop dat dat we zoveel mogelijk kunnen bereiken met z’n allen.

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram