Medewerkers achter laptop

‘In het begin ben vooral bezig geweest met het ondersteunen van collega’s in nagenoeg alle takken van sport’ Gesprek met onze spin in het web Stan Haver

6 augustus 2021

Wie ben je?
Mijn naam is Stan Haver, ik ben 24 jaar oud en ik woon momenteel in een anti-kraak pand in Apeldoorn. Hier ben ik ook geboren trouwens. Een echte Apeldoorner! Ik heb Toegepaste psychologie gestudeerd.

Hoe komt een psycholoog bij een mediabureau in het onderwijs terecht?
Dat is een combinatie van toeval en netwerk. Ik heb voor mijn afstudeeropdracht een onderzoek gedaan naar een online loopbaanplatform. Toen ik afgestudeerd was ben ik aan de hand van dat onderzoek benaderd door Erik. Erik en ik kennen elkaar doordat hij vroeger mijn coach is geweest (hockeycoach, red.). Hoe oud ik was weet ik niet meer precies, maar het is lang geleden. Hij nodigde mij uit voor een gesprek en van het een kwam het ander.

Ik wist tijdens mijn studie al dat ik niet iets in het werkveld van de Toegepast Psycholoog wou doen, dus deze kans greep ik met beide handen aan.

Wat sprak je zo aan?
Een vaste baan, mijn eerste na mijn afstuderen, dat ook financiële zekerheid met zich meebrengt. Een werkgever die ik al kende. Het team dat bestaat uit jong en oud, wat heel leerzaam is. En de kans om in een interessant werkveld te werken. Die kans kon ik niet laten liggen.

Wat doe je precies bij OnderwijsMedia?
In het begin ben vooral bezig geweest met het ondersteunen van collega’s in nagenoeg alle takken van sport. Als groentje heb ik Sales  geholpen met het beheren en overzetten van alle data en relaties. Ik heb  Traffic geholpen met het invoeren van gegevens en meegedraaid met de uitvoering van  Traffic. Ik ken OnderwijsMedia daarom nu door en door.

Momenteel ben ik bezig met een nieuw project waar ik helaas niet te veel over los kan laten, maar het is een nieuw platform voor professionals in het onderwijs. Super spannend!

Hoe is het om bij OnderwijsMedia te werken?
Inmiddels ben ik bijna niet meer bezig voor Sales en Traffic. Waar ik voorheen ondersteunende werkzaamheden deed, is dit vandaag de dag niet meer nodig. De processen lopen gesmeerd en iedereen doet zijn ding. Toch ben voel ik me nog erg betrokken en heb ik bijna met iedereen dagelijks contact. Als het nodig is spring ik graag weer bij!

Wat is jouw link met het onderwijs?
Onderwijs heeft altijd mijn interesse gehad. Of je er nou goede of slechte ervaringen mee hebt, in ieders leven speelt het een belangrijke rol. Zelf was ik in mijn schooltijd liever met andere dingen bezig dan met school, maar ik snapte de noodzaak wel. Ik heb echter nooit een plan gehad wat ik op mijn 30e bereikt wilde hebben”.

Als deze kans niet was langs gekomen was ik waarschijnlijk decaan geworden. Leerlingen helpen met hun loopbaan is in mijn ogen essentieel voor een succesvolle toekomst.

Los daarvan: ik woon momenteel in een oud schoolgebouw met wat vrienden!

Waar word je blij van?
Op werk gerelateerd gebied: wat kunnen betekenen voor iemand.
Of dit nu een dankbare opdrachtgever is of een collega maakt niet uit.
Met de plannen die we hebben liggen gaan we heel veel mensen helpen (als het goed is).

In mijn vrije tijd houd ik van sporten; ik speel hockey en sporten op het water vind ik heerlijk, zoals windsurfen en zeilen. En mooie/lekkere dingen maken kan ik ook echt van genieten. Ik ben sinds corona bezig met het fermenteren van mijn eigen eten, het maken van eigen likeuren en met boetseren. Heel leuk!

Wat is jouw grootste uitdaging?
Ik doe nu veel nieuwe dingen waar ik nog weinig ervaring mee heb. Mijn uitdaging is om me niet uit het veld te laten slaan door iets wat ik (nog) niet kan, maar om dat juist aan te gaan en het te leren/doen. Dit doe ik momenteel nog bewust, maar ik hoop dat als mijn expertise groeit dat meer natuur wordt. Als 24-jarige die net om de hoek komt kijken vind ik de titel “expert” nog onwennig, maar dat is wel waar ik naartoe werk.

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram