Medewerkers achter laptop

Marloes Martin: Flexibele doelgerichte manier van werken en de vrijheid

6 augustus 2021

Wie ben je?
Ik ben Marloes, net 26 geworden Ik ben geboren in het noordelijkste dorpje van Limburg. Daarna ben ik nog wat zuidelijker gegaan en heb ik hogere hotelschool gestuurd in Maastricht. Na mijn studie ben ik vertrokken naar het noorden en nu woon ik al een aantal jaren in Amsterdam. Begonnen bij Randstand als Intercedent en nu werk ik sinds augustus bij OnderwijsMedia. Een groentje nog in de Onderwijssector dus.

Je hebt hebt hogere hotelschool gestudeerd, hoe kan je jouw expertise toepassen in de onderwijssector?
De hotelschool is een studie waar je breed wordt opgeleid. Gastvrijheid staat centraal. Als je aan gastvrijheid denkt, denk je al vaak aan restaurants, hotels of bars. Maar dit kan je natuurlijk veel breder trekken. Ik vind het juist ontzettend interessant om te kijken hoe je gastvrijheid kan toepassen in verschillende branches. Dus ook binnen het onderwijs. Hierdoor kan je een duurzame relatie op bouwen met bestaande maar ook nieuwe klanten van OnderwijsMedia.

Wat doe je precies bij OnderwijsMedia?
Ik ben begonnen bij OnderwijsMedia als accountmanager waar ik voornamelijk verantwoordelijk was voor OnderwijsStartpunt. Dit is een platform voor bedrijfsvoering en IT in het onderwijs gericht op besturen, directies en schoolleiders in het po en vo.  Ik was verantwoordelijk voor het zoeken van nieuwe partners en de website up-to-date houden met kennisitems en nieuws. Sinds maart hebben we een apart communicatieteam samengesteld. . We houden ons bezig met grotere opdrachtgevers die via een contextuele aanpak het onderwijs willen bereiken.. Daarvoor hebben we recent een themaformule ontwikkeld. Onze eerste themaspecial ging over afstandsleren.

Wat sprak je zo aan?
Even helemaal wat anders, dat sprak mij aan. Ik heb genoeg ervaring binnen de hospitality branche: in veel restaurants gewerkt, hotelschool diploma behaald en bij Randstad gewerkt als intercedent binnen de Hospitality. Waar ik mij eerst met name bezighield met B2C contact, ontwikkel ik mij nu in het B2B contact. Daarnaast ben ik nu veel bezig met communicatie, hier kan ik nog veel leren van het team van OnderwijsMedia. Daarnaast vind ik het onderwijs een branche die er toe doet en vind ik het ook een hele leuke branche.

Hoe is het om bij OnderwijsMedia te werken?
Enorm leerzaam en erg leuk. Ik ben in augustus begonnen bij OnderwijsMedia; wel een aparte tijd om te starten tijdens corona omdat we vooral vanuit huis werken. Maar naast de situatie met corona bevalt het mij ontzettend goed. De flexibele doelgerichte manier van werken vind ik erg fijn en ook de vrijheid om mee te denken.. Ik word enorm betrokken bij alle ontwikkelingen Mijn collega’s bij OnderwijsMedia zijn behulpzaam, daar kan ik dus altijd terecht als ik even vastloop. Ik hoop dat we snel weer voor een paar dagen naar het kantoor mogen, zodat we ook in ‘het echt’ samen kunnen werken.

Wat is jouw link met het onderwijs?
Het onderwijs is een sector die er toe doet. Het is een sector voor kinderen; de toekomst. Vooral nu het onderwijs flink onder druk komt te staan door corona, vind ik het fijn dat ik er aan bij kan dragen om  de juiste opdrachtgevers te matchen met de juiste onderwijsdoelgroep.

Waar word je blij van?
Wat ik in mijn werk belangrijk vind is dat ik altijd uitgedaagd word. Nieuwe dingen leren en met verschillende projecten bezig zijn. Samenwerken vind ik belangrijk, omdat je dan weer van collega’s kan leren. Daarnaast word ik heel erg blij van vriendinnen, zon, een wijntje, lekker uiteten (hopen dat we snel weer een terrasje kunnen pakken), Aziatisch eten en Viszla honden 😊

Wat is jouw grootste uitdaging?
Mijn grootste uitdaging wordt om het onderwijs goed te leren kennen. Dit is een sector apart en natuurlijk heel anders dan de hospitality branche. Door werkervaring op te doen en mee te kijken met mijn collega’s kom ik hier al een eind mee.

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram