VO-content - Open Leermateriaal

“Open leermateriaal moet voor zoveel mogelijk docenten toegankelijk zijn”

Achtergrond

Open leermateriaal moet voor zo veel mogelijk docenten toegankelijk zijn. Dat is de missie Stichting VO-content. Stichting VO-content, van en voor scholen, opgericht om open leermateriaal aan VO-scholen beschikbaar te stellen bestaat 10 jaar. VO-content ondersteunt scholen, via training en advies, bij hun ontwikkeling naar “onderwijzen en leren op maat”.

De vraag

Een advies aan VO-content welke mediamix ingezet kan worden om verschillende doelgroepen te bereiken met verschillende doelstellingen, met uiteindelijke uitvoering van het mediaplan.

De oplossing

VO-content heeft in de afgelopen 10 jaar veel bereikt en een goede naam opgebouwd. Vanuit een campagne-effectiviteit hebben wij geadviseerd om op één boodschap en doelgroep te focussen en deze boodschap te verspreiden via relevante en toonaangevende media.

In samenwerking met VO-content ontwikkelden wij een online special over Open Leermateriaal. Hier konden onderwijsprofessionals kennismaken met Open Leermateriaal en de Stercollecties. De huisstijl van VO-content is doorgetrokken in de online special om herkenning bij de doelgroep te creëren.

In deze special spraken wij onder andere met Ron Zuijlen, directeur-bestuurder van Stichting VO-content die benadrukt dat je er als docent niet alleen voor staat.

Ook spraken we hierover met Pieter Hettema, projectleider van Profielenberaad. De afgelopen decennia bouwden profielorganisaties aan een rijke database van hoogwaardig open leermateriaal.

“Veel zichtbaarheid voor open leermateriaal door communicatie-campagne met OnderwijsMedia!” - Ron Zuijlen, directeur VO-content

Het resultaat

De online special is via verschillende media verspreid. Met de campagne hebben we meer dan 180.000 onderwijsprofessionals bereikt, via direct mailing, print media, social media en nieuwsbrieven.

Diensten

  • Ontwikkeling van crossmediale campagne inclusief mediaplan
  • Ontwikkeling van website
  • Schrijven van artikelen inclusief interview
  • Direct mailing campagne naar verschillende doelgroepen

Benieuwd naar campagne-mogelijkheden voor jou organisatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Contact opnemen
arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram