Medewerkers achter laptop

Derde keer stage bij OnderwijsMedia!

7 maart 2022

“Mijn naam is Mees, Mees de Peuter, ik ben 18 jaar oud, woonachtig in Houten en mijn hobby’s zijn sporten en terrasjes pakken.” Zo! Kort maar krachtig. Jij bent dus blij dat je weer mag terrassen? Ik ben echt super blij dat de horeca weer open is. Met wie zit jij dan op het terras? Met vrienden, heerlijk. Dat is toch het mooiste wat er is!

Hoe ben je bij ons gekomen?

“Via een vacature op de website stagemarkt.nl ben ik bij jullie terecht gekomen en daarna heb ik contact opgenomen met Erik, wat meteen goed klikte.”

Welke studie volg je?

"Junior Assistant Accountant op het mbo in Utrecht. Een hele mooie benaming voor de administratie.”

Jij loopt nu voor de derde keer stage bij ons! Wat is er anders deze keer?

Ik merk dat ik zelf gegroeid ben, ik heb de afgelopen jaren veel geleerd heb waardoor ik steeds meer zelfstandig aan de slag kan. Bij OnderwijsMedia nemen ze me ook helemaal mee in dit proces, ik heb nu meer verantwoordelijkheid. Ik kan hier gewoon heel veel leren en dat doe ik ook elke dag. Daarom wilde ik nog een keer bij jullie stagelopen.”

Wat doe je dan precies bij ons?

“Ik doe de administratie, dat betekent inkoopfacturen inboeken, verkoopfacturen versturen, klanten beheren, dat soort zaken. Ik ondersteun voornamelijk Erik Staarink en Kees Dehl. Vanuit hen krijg ik steeds meer verantwoordelijkheid. Tijdens mijn eerste stage heb ik eigenlijk altijd vanuit huis moeten werken door corona, dus ik ben nu ook super blij dat ik nu gewoon op het kantoor kan werken.” Hoe vind je het om hier te werken? “Ik vind het heel leuk hier, erg gezellig, ik leer er veel, dus eigenlijk perfect.”

Waar word jij blij van?

“Ik word blij om mensen te helpen en om te zien dat ik ergens beter in word. Als ik iets afrond, of iets goed heb gedaan geeft me dat erg veel voldoening. En natuurlijk met mijn vrienden op het terras zitten en sporten.” Welke sport doe je eigenlijk? Ik ga naar de sportschool, 3x in de week. Hiervoor zat ik altijd op voetbal, maar wilde niet helemaal stoppen met sporten en nu ga ik met mijn pa de sportschool in.

“Veel mensen weten niet van mij dat ik echt een sociaal dier ben. Ik heb hiervoor in de ouderenzorg gewerkt als bijbaantje. Het klikte goed met de mensen en het was heel leuk om te doen.” Wil je wel door met de administratie? “Haha ik snap je vraag maar ja ik wil zeker door met de economie. Ik heb wel over de zorg nagedacht maar toch voor de economische kant gekozen en daar ben ik heel blij mee. Hierna wil ik doorstuderen en de studie technische bedrijfskunde volgen in Den Bosch. Ik zie dat ook wel als een grote uitdaging.”

Kom je dan weer bij ons stagelopen? Want wij zijn ook bij met jou Mees!

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram