Medewerkers achter laptop

Een natuurkundige bij een mediabureau in het onderwijs

6 augustus 2021

Maandelijks spreken wij een van onze medewerkers en hebben wij een kort gesprekje met hen over de gang van zaken, zodat wij (jij en ik) elkaar wat beter kunnen leren kennen. Vandaag spreken we met Martijn.

Wie ben je?
Ik ben Martijn Buisman, 33 jaar oud, geboren en getogen in Utrecht.

Wat is je achtergrond?
Ik heb natuurkunde gestuurd aan de Universiteit van Utrecht en heb hiervoor een baan in de logistiek gehad.

Hoe komt een natuurkundige bij een mediabureau in het onderwijs terecht?
Dat is een grappig verhaal. Ik heb een periode door Zuid-Amerika gereisd en op het moment dat ik terugkwam had ik geen baan en geen huis dus moest ik dat allemaal weer vinden. Toen vond ik een woning boven het huidige kantoor van OnderwijsMedia waar ik samen met een vriend ben gaan kijken. Dat is de eerste keer dat ik Erik (directeur) heb ontmoet. Toen hebben we gepraat over wat ik deed en wat hij deed. Via de makelaar kreeg ik toen te horen dat Erik wel geïnteresseerd was om een keer met mij te praten over zijn toekomstplannen en zodoende werk ik nu bij OnderwijsMedia.

Wat sprak je zo aan?
Toen ik Erik sprak, was dat nog in een vroeg stadium. Maar het plan klonk als een mooi avontuur, echt iets nieuws. Het sprak me ontzettend aan, een kans waar je echt je eigen weg in zou kunnen vinden en dat blijkt ook zo te zijn.

Wat doe je precies bij OnderwijsMedia?
Heel veel verschillende dingen maar het valt onder de noemer operations. Afgelopen jaar heb ik me voornamelijk beziggehouden met de interne werkprocessen, Exact en het in kaart brengen van de workflow: de huidige stroomlijnen en op welk gebied deze verbeterd kunnen worden. Dat loopt nu, wat super fijn is. Binnenkort gaan we starten met het opzetten van een nieuw platform, waar ik super veel zin in heb.

Hoe heb je dit ervaren?
Ik ben begonnen met het in kaart brengen van de werkprocessen en wat er allemaal binnen het bedrijf gebeurt. Om processen te kunnen versnellen en efficiënter te kunnen laten verlopen, waren we tot de conclusie gekomen dat we alles in één systeem wilden hebben. Vervolgens heb ik de hele structuur opgezet die we nu hanteren in Exact. Een super leerzaam en belangrijk proces. Het was een uitdaging om over de structuur na te denken en ben erg blij met het eindresultaat.

Hoe is het om bij OnderwijsMedia te werken?
Het bevalt erg goed. Er hangt een hele relaxte werksfeer en er is veel flexibiliteit. Het thuiswerken gaat ook erg goed. We kunnen nog steeds goed, en misschien wel sneller dan op kantoor, schakelen. Er zijn veel vaste korte meetings voor overleg en iedereen heeft een goede focus. Wij werken met Teams wat erg goed werkt voor mij. Overzichtelijk en erg gemakkelijk.

Het leuke aan deze organisatie vind ik dat je samen met het team ergens naar toe werkt. We zijn met z’n alle echt aan iets aan het bouwen. Elke dag is anders en iedereen heeft veel verschillende taken en verantwoordelijkheden. Ik ben benieuwd hoe het er over een jaar uit ziet. Dat is gewoon leuk: doelstellingen.

Wat is jouw link met het onderwijs?
In mijn studententijd heb ik altijd bijles gegeven aan middelbare scholieren in wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Daarnaast heb ik ook altijd examentrainingen hierin gegeven. Daarnaast vind ik het onderwijs ontzettend belangrijk, daarom zet ik mezelf graag in om het te verbeteren.

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram