Medewerkers achter laptop

‘Mijn meest trotse moment? Dat komt volgende maand, als we ons nieuwe platform oo.nl lanceren!’

27 oktober 2021

Wie is Lane?

‘Ik ben Lane, 26 jaar oud, geboren in Nijmegen en woonachtig in Amsterdam. Ik houd ontzettend van Amsterdam, maar ga ooit wel weer terug naar onder de rivieren.’

Wat is jouw functie bij OnderwijsMedia?

Ik ben verantwoordelijkheid voor de online communicatie binnen OnderwijsMedia en adviseer opdrachtgevers op het gebied van de online media. Ook help ik organisaties met het maken/ontwerpen van landingspages of tijdelijke websites en ontwerp ik communicatiemiddelen.’

Wat is jouw affiniteit met het onderwijs?

Mijn affiniteit met het onderwijs is gekomen tijdens het schrijven van mijn scriptie. Ik deed hiervoor onderzoek naar de positionering van het nieuwe platform oo.nl, dat volgende maand wordt gelanceerd. Doordat ik na mijn scriptie ben blijven ‘hangen’, heb ik echt een speciaal gevoel gekregen voor het onderwijs. Ik ben blij dat we met oo.nl een steentje bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van onderwijsprofessionals. Superspannend en ik heb er ontzettend veel zin in.’

Wanneer heb je zelf het onderwijs verlaten?

Ik ben twee jaar geleden afgestudeerd en toen meteen aan de slag gegaan bij OnderwijsMedia.’

Welke herinnering heb je aan die tijd?

Mixed feelings, heel druk met mijn scriptie maar ook spannend om voor het eerst echt aan de slag te gaan.

Binnen het onderwijs praat men vaak over een leven lang leren. Hoe zit dat bij jou in je rol bij OnderwijsMedia? Leer je nog steeds, volg je trainingen?

Nadat ik klaar was met afstuderen, dacht ik: wat nu? Ook al ging ik meteen bij OnderwijsMedia aan de slag, ik was nog een beetje zoekende. Toen heb ik een training van drie maanden gedaan voor UX-design. Dat was echt superleuk en leerzaam. Een UX-designer is iemand die zich bezighoudt met het ontwerpen van een betekenisvolle en aangename gebruikerservaring. Je combineert eigenlijk het doen van onderzoek met het ontwerpen. Eerst doe je onderzoek naar je doelgroep, wat werkt wel en wat werkt niet, en met die inzichten ga je ontwerpen en optimaliseren.’

Wat is één van de hoogtepunten in jouw werk bij OnderwijsMedia? Waar ben je erg trots op?

‘Dat moment komt volgende maand, als we ons nieuwe platform oo.nl lanceren. Ik heb hier meer dan twee jaar aan gewerkt en ben zo benieuwd hoe het wordt opgepakt!’

Waar wil je samen met OnderwijsMedia nog naartoe? Wat wil je bereiken?

Ik wil OnderwijsMedia nog meer als hét communicatie- en mediabureau in het onderwijs op de kaart zetten en vette projecten voor het onderwijs ontwikkelen met bijvoorbeeld een Voedingscentrum of KNVB of ANWB. Een creatief concept ontwikkelen, waarbij we echt laten zien dat we een toegevoegde waarde hebben voor de onderwijsprofessionals.’

Wat doe je als je niet aan het werk bent?

Dan ben ik lekker aan het koken met mijn vriend of vriendinnen, wijn aan het drinken, een goede serie op de bank aan het kijken of aan het zweten in de gym!'

arrow-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram